Devices, packages, apps: start the conversation

Partner network data connectivity issues

Reply
Super utilisateur

Re: Partner network data connectivity issues


@ryan4477 wrote:

I'm wondering if this issue has been resolved. I travelled to Florida back in August and used the daily traveller pass option, to be able to use data to use google maps and a few other data services. I was able to connect to ATT or Tmobile, but was not able to use data. Only a few times after a reboot and/or selecting networks manually was I ever able to use data but it would only last for a bit, then it wouldn't work anymore. Anyhow, I'm planning to drive to Texas after Xmas and I'm wondering if this is working properly yet. I really don't think it has anything to do with weak signals as it didn't work in large cities such as Charlotte or Syracuse.

 

I'm using a Pixel XL and ensured data roaming was turned on. I've never really had a problem using partner networks in Canada, such as in Toronto.


I guess you have upgraded to Android Pie? 

I'm asking the question because some other user on an other thread had some problem with "roaming" within Canada after upgrading to Pie... and solution was to go back to Android 8.

 

that said, I recently went to Syracuse with my iPhone X... and also to Las Vegas in June... and all was fine. I never had any issue with Data (same for my wife with her iPhone 7). 

My wife went to Platsburg last weekend... and all was fine too. 

 

Also check if you have the latest sim (the VoLTE SIM even if you device is not VoLTE capable with Vidéotron).... this might help. 

Squire

Re: Partner network data connectivity issues

relatively new subscriber here.   It worked going to Toronto, no problem.  Coming back on the 401, I could make calls but no Internet.  

 

Called Tech, no help.  Opened a ticket.

 

I turned off Cellular -> network selection from Automatic and select Prtn 1 no good. Prtn 2, it worked.  

 

Your milage will vary.

Super utilisateur

Re: Partner network data connectivity issues


@wrapper wrote:

relatively new subscriber here.   It worked going to Toronto, no problem.  Coming back on the 401, I could make calls but no Internet.  

 

Called Tech, no help.  Opened a ticket.

 

I turned off Cellular -> network selection from Automatic and select Prtn 1 no good. Prtn 2, it worked.  

 

Your milage will vary.


I went to Toronto end of last week... I have two colleagues that are on Rogers/Fido... even for them, coverage on the 401 is not very good... so it was not better for me with Videotron. 

The main Canadian roaming partner is Rogers... you phone will stay on Rogers as long as signal is present even when signal is not very powerfull or is Edge only. So this means that until Rogers adds some tower in this region, signal will be problematic. 

Latest discussions